HettCubes: de voordelen

Ontdek hier de voordelen van de HettCubes, de incubatoren van Hettich.

Constante en homogene temperatuur met minimale uitdroging

Hoe beschermen wij uw culturen? Door toepassing van het door ons ontwikkelde en al jaren bewezen Verticale Lucht Circulatiesysteem (VLC) realiseren wij minimale uitdroging. Hiervoor maken we gebruik van de voordelen van natuurlijke convectie en geforceerde ventilatie. Onze ventilatoren zijn buiten de werkruimte geplaatst waardoor er een zeer lage luchtstroom door de incubator wordt gecreëerd. De temperatuur wordt gehandhaafd door voornamelijk stralingswarmte waardoor zg “hot-spots” worden voorkomen; er wordt hierdoor een zg luchtmantel opgebouwd. Hierdoor ontstaat een maximaal benutbaar, gevalideerde ruimte.

Energieverbruik en eco voordelen

Het regelsysteem biedt de mogelijkheid (afhankelijk vh model) de temperatuur in te stellen en af te lezen op 1 of 0,1 °C nauwkeurig. Voor maximale energiebesparing zijn de regelsystemen geprogrammeerd met een zg ‘neutrale zone’. Hierbij wordt proportioneel verwarmd tot de ingestelde waarde, waarna een energieneutrale interval volgt waarin nog verwarmd noch gekoeld wordt. Naast het waarborgen van een constante temperatuur is deze techniek vele malen energiezuiniger in vergelijking met de conventionele methoden. Lagere energiekosten genereren lagere bedrijfskosten
en een lagere belasting op onze omgeving. De HettCube modellen verwarmen en koelen alleen als het nodig is!

Als isolatie van de HettCubes wordt een op waterbasis gebaseerde blaasfoam gebruikt welke geen gefluoreerde koolwaterstoffen bevat. De GWP waarde (Global Warming Potential) is minder dan een duizendste ten opzicht van conventionele isolatie foam’s.

Gegarandeerde kwaliteit

Ons kwaliteitmanagementsysteem voldoet aan de ISO 9001, ISO 13485 and ISO 14001 standaarden en worden toegepast bij de ontwikkeling, productie en marketing van onze producten. Een fabriekscertificering is een standaard onderdeel van onze kwaliteitsborging. Hierbij wordt de temperatuurspreiding op verschillende plaatsen en bij verschillende temperaturen in het interieur gemeten en vastgelegd in een certificaat dat indien gewenst bij elke HettCube wordt bijgesloten.

Combistoven

Stoven uit onze HettCube range zijn ook leverbaar met twee gescheiden compartimenten (nuttige hoogte 600mm). Beide compartimenten werken dan compleet onafhankelijk van elkaar. Het netto volume is 225 liter per compartiment. Het is mogelijk om elke gewenste combinatie te maken van koeler, broedstoof, koel-broedstoof en vriezer.

Stovenwand

De HettCubes hebben geen ruimte aan de zijkanten nodig om de deur te openen. Dit betekend dat we de HettCubes nagenoeg overal kunnen plaatsen. In een hoek of direct naast andere laboratorium apparatuur. Dit bied ook mogelijkheden indien er meerdere stoven, koelers of vriezers naast elkaar geplaatst moeten worden om dit als een complete wand te laten bouwen. Deze wand wordt dan van vloer tot plafond keurig afgewerkt.
Hierdoor ontstaat er, in tegenstelling tot losstaande kasten, geen stofophoping onder of boven op de kasten. Het is mogelijk om verschillede type kasten in een wand te integreren. In bijzondere gevallen kunnen wij ook apparatuur van andere leveranciers in deze wanden opnemen of volledig maatwerk leveren.

Laat u door ons vrijblijvend informeren betreffende de wandmontage en maatwerk mogelijkheden!

We kregen recent bezoek van Hettich om alle werknemers hierin te trainen.

Benieuwd naar de foto's van de gezellige avond? Like ons op Facebook of kijk snel hier.

Downloads:

Michiel De Souter

Geschreven door Michiel

Michiel is service ingenieur en zorgt voor alle herstellingen, installaties en onderhoud. Met de glimlach!

Een vraag? Contacteer Michiel

Onze merken

Web design en development by Lavagraphics